Modul - Systemramper

For the best quality, look for the HD icon on YouTube      
 
Modul- och systemramper
Klicka för större bild
Modul- och systemramper
Modul- och systemramper
Modul- och systemramper
Modul- och systemramper

Modul- och systemramper. Ett komplett byggsystem

Vi erbjuder standard eller skräddarsydda fasta, systemramper för permanent bruk vid bostadsanpassning. Ett komplett rampsystem är enkelt, lätt och kostnadseffektivt. Den kan monteras i olika kombinationer i det oändliga. Vi har tröskelramper, eller täckplattor om trösklar måste bort.

Vårt system utav aluminiumramper är mycket lätt men samtidigt stryktåligt.


Enkel montering
Vid montering behövs endast 3 verktyg. Hylsnyckel, insexnyckel och skruvmejsel.

Regler för byggnation

Enligt Svensk Byggnorm finns det två regler som måste följas. Man får som brantast bygga en ramp där längden är 12 x höjden, rekommenderat är 20 x höjden. För längre ramper än 6 meter måste ett vilplan inkluderas var 6 meter.

Rampdelar

Systemet är uppbyggt med sex olika ramplängder. En ensam rampdel kan användas själv tillsammans med övre och nedre anslutning eller skarvas ihop med andra till en längre sektion. I princip kan man bygga hur lång ramp som helst. I varje skarv används skarvjärn samt ett stödben. Våra ramper finns i två standard bredder, 90 cm och 130 cm finns i separata moduler från 100 cm till 300 cm.

Vilplaner

Vi har 5st vilplaner som ramperna kan anslutas till. P-1 & P-3 för 90 graders svängar. P-2 för 180 graders svängar. Samt P-4 och P-5 som används som ett kvadratisk broplan eller en förlängning utav befintligt broplan utanför en entré.
Räcken
Till samtliga ramper och vilplaner finns räcken. Det finns inget tvång på räcken men det är att rekommendera när höjderna är stora. Räcken kan monteras i efterhand om man vill. Plan och ramp är förberedda för det.
Special
Utöver våra standardramper tillverkar vi också måttbeställda system. Det kan t.ex. behövas ett speciellt plan direkt utanför entredörren, där man har plats att i lugn och ro stänga dörren efter sig. Detta plan kan även förses med trappsteg för de personer som ej behöver nyttja rampen.
Halkfritt
Sträckmetall i ramper och plan och perforerade och räfflade anslutningar gör rampen halkfri. Is, snö och löv trasas sönder mot dessa ytor.

Ladda ner produktblad
Klicka för större bild
Modulbilder
Modulbilder
Modulbilder
Ramp1
Ramp2
Ramp3
Ramp4
Ramp5
Ramp6
Ramp7
Ramp8
Ramp9
Ramp10
Ramp11
Ramp12
Ramp13
Ramp14
Ramp15
Ramp16
Ramp17
Ramp18
Ramp19
Ramp20
Ramp 21
Ramp 22
Ramp 23
Ramp 24

Feal modulramper

Feal AB har lång erfarenhet av att bygga modul- och systemramper och kan bidra med idéer och kunskap för att hitta en lösning som är kostnadseffektiv och anpassad för just dina behov. 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa Er?
Kontakta oss:
0226-40075

Regler vid byggnation av ramp

Hjälpmedelsinstitutets regler som alltid måste följas när man bygger rullstolsramp.
1. Rampens längd måste vara minst 12 gånger men helst 20 gånger höjden.
2. Efter 6 meter måste det finnas ett vilplan.
 

Produkter för bostadsanpassning

Tröskelramper
Täckplåtar
Mer info »
Flexi Armstöd
Mer info »

Feal AB

Feal News

Search Products

Follow us

Feal worldwide